Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Jasio wlasnie ponizej wkleje sznurek dla poltunerii jak i co ile mozna przywiezc lub wywiezc do/z Norwegii:

toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=195354&epslanguage=en
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
werkings12 napisał:... Mam problem
... Przepraszam za całą składnie ale jestem jeszcze w szoku.

To nie ty masz problem , a ktoś z twojej rodziny , konkretnie Brat ... !
---
A to całkiem inna para kaloszy ...
---
Dlaczego , skoro ty tu jesteś legalnie / tak mniemam / nie wziąłeś tej całej kwoty , na swoje konto i nie przelałeś legalnie do polski ...!?!? .
---
Jeżeli brat ze strachu , przyznał się iż faktycznie pracował NIELEGALNIE ... !!! to nie dostanie Nic ! .
---
I tak być powinno .
Ponieważ żadnym problemem było , zgłosić się do Skatt i pobrać " sezonową kartę podatkową " ...
---
Ba , jeszcze ty sam ,możesz mieć kłopoty , jak braciszek ... podał gdzie mieszkał i kim ty , dla niego jesteś ...
---
...CÓŻ GŁUPOTA NIE BOLI tylko nieraz porządnie TRZEPIE PO KIESZENI ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Kolega napisał:
Jasio wlasnie ponizej wkleje sznurek dla poltunerii jak i co ile mozna przywiezc lub wywiezc do/z Norwegii:

toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=195354&epslanguage=en

mało razy połtunie byłeś na granic zatrzymywany
rozumiesz chyba tylko sposób tłumaczenia hiszpańskiej policji
pała na łeb dla Polskiego Pana
nie rozumiesz po polskiemu
każda służba celna na świecie ma się prawo spytać
skąd to masz Polski Panie
i nie bełkocz już
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
werkings12 napisał:
Witam
Mam problem pytanie brat został dzisiaj zatrzymany przez celników gdy wracał do Polski po 3 miesięcznym okresie pracy na czarno. Pracował przy drobnych rzeczach u prywatnych ludzi. Po przesłuchaniu skonfiskowali mu wszystkie pieniądze. Udało się mu prze-bukować prom na następny dzień.
Moje pytania są następujące:
ktoś miał może podobną sytuacje ? wie co może mu grozić ? czy jest szansa że odzyska cześć pieniędzy ? co powinien w tej sytuacji zrobić ?

Dziękuje za merytoryczne odpowiedzi, jeżeli w złym miejscu proszę o przeniesienie.
Przepraszam za całą składnie ale jestem jeszcze w szoku.

Niech sie KURWA burzy zeby mu ddali kase. IDIOTY chyba jak widac nie musi udawac!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Tomasz M
(banann)
Wiking
To ja jestem gościem, którego zatrzymali.
Było nas dwóch i mieliśmy po 45k nok, taki kwit dostaliśmy, wiedza, że pracowaliśmy na czarno.
Wiemy już jakie błędy popełniliśmy (sporo głupich), ale teraz już po frytkach i tego nie zmienimy, dlatego proszę darujcie sobie te szydercze komentarze. Po prostu liczyłem, że ktoś kumaty na tym forum powie nam co dalej z kasą i czy powinismy coś robić czy już nic się nie da, ale widocznie po raz kolejny się myliłem.
DZIĘKUJE
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
Zbigniew Kowalczyk
(cali4545)
Nowicjusz
werkings12 napisał:
Witam
Mam problem pytanie brat został dzisiaj zatrzymany przez celników gdy wracał do Polski po 3 miesięcznym okresie pracy na czarno. Pracował przy drobnych rzeczach u prywatnych ludzi. Po przesłuchaniu skonfiskowali mu wszystkie pieniądze. Udało się mu prze-bukować prom na następny dzień.
Moje pytania są następujące:
ktoś miał może podobną sytuacje ? wie co może mu grozić ? czy jest szansa że odzyska cześć pieniędzy ? co powinien w tej sytuacji zrobić ?

Dziękuje za merytoryczne odpowiedzi, jeżeli w złym miejscu proszę o przeniesienie.
Przepraszam za całą składnie ale jestem jeszcze w szoku.

tu jest numer tyrknij i sie zapytaj 95HARALD
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
banann napisał:
Było nas dwóch i mieliśmy po 45k nok, taki kwit dostaliśmy, wiedza, że pracowaliśmy na czarno.
Wiemy już jakie błędy popełniliśmy (sporo głupich), ale teraz już po frytkach i tego nie zmienimy, dlatego proszę darujcie sobie te szydercze komentarze. Po prostu liczyłem, że ktoś kumaty na tym forum powie nam co dalej z kasą i czy powinismy coś robić czy już nic się nie da, ale widocznie po raz kolejny się myliłem.
DZIĘKUJE

ale coś musieli na tym kwicie napisać
znaczy się na jakiej podstawie i co robią z tymi pieniędzmi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
alexkawa napisał:
banann napisał:
DZIĘKUJE

jestes tak bardzo glupi, czy to prowokacja?
jakim trzeba byc durniem, zeby nie wiedziec, iz z Norwegii nie mozna wywozic takiej gotowki?
poza tym okradasz wszystkich, ktorzy pracuja legalnie, wiec wypierdalaj w poszukiwaniu porad do platnego doradcy.
mam nadzieje, ze stracisz 100% tej kasy oraz dostaniesz zakaz wjazdu na teren Norwegii

I tu popieram 100%

Juz kiedys wczesniej wspominalem " turysci" i sezonowcy wypierdalac!!!!!!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
flink napisał:

i ci z UK
i Irlandii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
flink napisał:

i ci z UK
i Irlandii

...........i cale podkarpacie........ ale mam dzis nerwa !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok